Cześć, jestem Madzia! Urodziłam się 13.04.2019 roku bogatsza o jeden chromosom w 21. parze, który wywrócił życie całej mojej rodziny do góry nogami.

To oznacza, że mam zespół Downa, któremu towarzyszą: wada serca, choroba jelit, przez którą mam wyłonioną stomię, niedoczynność tarczycy, słabe napięcie mięśniowe, wada wzroku. Aby proste czynności nie były dla mnie wyzwaniem - abym mogła sama jeść, mówić, siedzieć, chodzić potrzebuję wspomagania - mnóstwa zajęć, badań, leków, terapii, wysiłku i miłości - to ostatnie mam zapewnione, o inne rzeczy z pomocą dobrych ludzi stale zabiegamy.

PRZYŁĄCZ SIĘ DO NAS - PODARUJ 1%

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem KOWALUK, 12196 wspierasz mnie w codziennym funkcjonowaniu oraz leczeniu i rehabilitacji.

Dziękuję za okazaną pomoc.