U Maćka występuje niedowład spastyczny kończyn dolnych. Maciej jak każdy ma marzenia. Zawsze był aktywnym działaczem wielu organizacji jako wolontariusz. Jest instruktorem żeglarstwa i dzieli się swą pasją z innymi. Obecnie Maciej korzysta z rehabilitacji, gdzie uczy się poruszać na nowo i samodzielnie funkcjonować.

Uczy się również pokonywania barier architektonicznych, ćwiczy chodzenie w ortezach. Stara się wykorzystywać każdą daną mu szansę i daje z siebie wszystko. Aby możliwe były kolejne postępy i dalsza walka o sprawność, konieczna jest kontynuacja rehabilitacji. Niezbędny jest również zakup specjalistycznego sprzętu. Potrzebna kwota przerasta możliwości finansowe Maćka i jego rodziny, dlatego zwracamy się z prośbą o wsparcie.

LICZYMY NA WASZĄ POMOC!

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Tyczkowski, 13639 wspierasz Maćka w codziennych zmaganiach.