Jednego dnia jesteśmy sprawni i realizujemy marzenia. Nagle, niespodziewanie świat wywraca się do góry nogami. Zatrzymanie, totalny zastój i bezsilność, tak właśnie stało się po moim wypadku.

Wybudzając się ze śpiączki, będąc w pełni uzależniony od innych ludzi, podjąłem decyzję że się nie poddam i zacząłem moją „Walkę o sprawność”. Realizuję ją poprzez intensywne treningi i aktywne spędzanie czasu. „Wydzieram życiu” każdy kawałek samodzielności jaki jest możliwy do uzyskania. Równocześnie chcę promować ruch, turystykę i sport wśród osób niepełnosprawnych. Aby to osiągnąć niezbędny jest między innymi: transport, sprzęt oraz wsparcie osób sprawnych. Nazywam się Maciej Pominkiewicz. Jeśli wierzycie w moją drogę zapraszam Was do wsparcia moich celów. Dzięki Wam będę mógł realizować kolejne wyprawy, pokonywać bariery i pokazywać niepełnosprawnym świat, który jest czasami tuż obok na wyciągnięcie ręki.

Przekazując 1% swojego podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Pominkiewicz, 15094 wspierasz mnie w codziennych zmaganiach.

Wesprzyj działania Fundacji Avalon