Maciej to wysportowany 56-latek, biegacz, człowiek bardzo aktywny.

Jego świat zmienił się całkowicie, kiedy 31 grudnia 2020 r. uległ wypadkowi. W wyniku urazu rdzenia kręgowego doznał porażenia czterokończynowego. Został umieszczony w ośrodku rehabilitacji, gdzie miał wracać do zdrowia, jednak po tygodniu zdiagnozowano u niego COVID-19, zapalenie płuc i zakażenie gronkowcem złocistym. Walka z chorobami trwała miesiąc i bardzo go osłabiła. Obecnie powrócił na rehabilitację. Maciej porusza stopami oraz palcami u rąk i z dnia na dzień ma więcej siły. Jest więc nadzieja, że odzyska choć część sprawności. Będzie potrzebował długotrwałej i kosztownej rehabilitacji.

POMÓŻ MACIEJOWI WYGRAĆ NAJTRUDNIEJSZY MARATON

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem MATECKI,14441 wspierasz Macieja w jego codziennych zmaganiach.