Maciej Groenwald

Mój brat nazywa się Maciej Groenwald i ma 29 lat. Na początku listopada poczuł nagle silny ból głowy. Po zrobieniu badania RMI głowy okazało się, że Maciek ma tętniak mózgu, który mu pękł. Z przychodni w Rumi został przewieziony karetką na sygnale do Akademii do Gdańska i od razu trafił na blok operacyjny. Przeszedł parogodzinną operację, trepanację czaszki. Po pierwszej operacji Maciek się wybudził, ruszał obiema rękami i nogami. Po 10-ciu dniach został wypisany do szpitala do Wejherowa na oddział neurologii. Po przyjęciu na oddział lekarze zainteresowali się stanem mojego brata – uważali, że coś jest nie tak. Zrobili mu ponowne badanie głowy – okazało się, że mój brat ma rozległy udar prawej półkuli i lekki udar lewej półkuli. Dodatkowo utworzył się krwiak. Tego samego dnia został znów przetransportowany do Akademii do Gdańska – kolejna trepanacja czaszki, by usunąć krwiaka. Maciek wybudził się po operacji. Niestety- ma całkowity niedowład lewej strony ciała i lekki niedowład prawej strony. Nie mówi, nie reaguje, nie wykonuje poleceń. Obecnie Maciek przebywa w domu, ponieważ ośrodki rehabilitacyjne odmawiają przyjęcia go na oddział, gdyż nie spełnia warunków (nie ma z nim kontaktu). Codziennie jest rehabilitowany, korzystamy też z pomocy neurologopedów. Leki, pampersy, rehabilitacja, wizyty neurologopedy, wizyty lekarzy… wszystko to pochłania olbrzymią sumę pieniędzy. Maciek ma kochającą, opiekuńczą żonę Basię i dwójkę wspaniałych dzieci – 4-letniego Kajetana i 2-letnią Karinę. Podchodzą do łóżka, chcą bawić się z tatą, mówią do niego…i nie rozumieją co się dzieje z ich tatusiem, czemu nie odpowiada… Wspólnie z rodziną zrobimy wszystko, by Maciek mógł bawić się jeszcze kiedyś ze swoimi dziećmi. By mógł chodzić, mówić, cieszyć się życiem. Musi walczyć, bo ma dla kogo! Walczymy razem z nim! Nie pozwolimy mu się poddać!  Z wyrazami szacunku,Magdalena Groenwald-Krzebietke

WSPOMÓŻ NAS W CODZIENNYCH ZMAGANIACH O SPRAWNOŚĆ MACIEJA

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Groenwald, 6926 wspieracie Państwo codzienne funkcjonowanie Macieja.

Siostra Maćka

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT za rok ubiegły. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJEMY ZA WSPARCIE FUNDACJI AVALON :)

Pobierz wersję dla systemu Windows

e-pity po prostu

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

e-pity po prostu

Pobierz wersję dla systemu Linux:

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.    e pity po prostu

Prowadzone przez: BGŻ BNP Paribas Bank Polska S.A.<