Nazywam się Łukasz Zimoch, choruję na rdzeniowy zanik mięśni (SMA). Choroba ta objawia się stopniowym zanikiem mięśni w całym ciele, powodując coraz to większe ograniczenia w codziennym funkcjonowaniu.

Od trzynastego roku życia poruszam się na wózku inwalidzkim. Aktualnie potrafię samodzielnie wykonywać tylko najprostsze czynności, jak jedzenie czy obsługa komputera. Od maja 2020 roku przyjmuję nusinersen, pierwszy skuteczny lek na SMA. Jednak do jego efektywnego działania konieczna jest stała rehabilitacja, która jest bardzo kosztowna. Dlatego zwracam się do Państwa z prośbą o przekazanie 1% podatku.

WSPOMÓŻ MNIE W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Zimoch, 991 pomagają mi Państwo mierzyć się z rzeczywistością oraz wspierają Państwo moje codzienne funkcjonowanie. Dziękuję za dotychczasową pomoc.