Cześć! Nazywam się Łukasz Szkudlarski, mam 21 lat. Od 6 roku życia choruję na cukrzycę typu 1...

Cześć!Nazywam się Łukasz Szkudlarski, mam 21 lat. Od 6 roku życia choruję na cukrzycę typu 1.Leczenie cukrzycy jest niestety kosztowne - zbieram fundusze na pompę insulinową nowej generacji, z ciągłym monitoringiem glikemii, która jest określana mianem "sztucznej trzustki.”Jej koszt nie jest mały, więc zwracam się o pomoc w tej sprawie do Państwa. Zakup takiej pompy pozwoli mi na zminimalizowanie liczby nakłuć palców w celu zbadania poziomu glikemii oraz wdrożyć mechanizmy alarmowe by nie dopuścić do hipo- lub hiperglikemii. W moim przypadku problem polega na tym, że dość często zdarza mi się nie odczuwać spadków poziomu glikemii, co może prowadzić nawet do śmierci. Pompa insulinowa stale monitoruje poziom cukru we krwi za pomocą specjalnego sensora i (w skrócie) odpowiednio do tych wskazań dawkuje insulinę. W razie spadku poziomu glikemii zatrzymuje pompę.Koszt zestawu (pompa i glukometr/pilot) to 17000zł.  Z góry bardzo serdecznie Państwu dziękuję za okazaną pomoc.

WSPOMÓŻ MNIE W MOICH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Szkudlarski, 9275 pomagacie mi Państwo w walce z chorobą oraz codziennym funkcjonowaniu.

Z góry bardzo serdecznie Państwu dziękuję za okazaną pomoc.