Nazywam się Łukasz, mam 25 lata, pochodzę z Iławy. Jestem osobą niepełnosprawną ruchowo. Z niepełnosprawnością zmagam się od urodzenia, kiedy to zdiagnozowano u mnie Artrogrypozę. Od 2013 roku poruszam się na wózku inwalidzkim.

Jestem aktywny zawodowo, ukończyłem studia psychologiczne, ale to sport pochłania najwięcej mojego czasu. Sport dla mnie to nie tylko pasja czy motor napędowy do życia, to również najlepsza forma rehabilitacji zarówno fizycznej jak i społecznej. Obecnie trenuję koszykówkę na wózkach w klubie AKS OSW Olsztyn oraz rugby na wózkach w klubie AVALON EXTREME i w Reprezentacji Polski.

Mój cel to Paraolimpiada w Tokyo w 2020!

Jeżeli chcesz dołożyć cegiełkę do tego sukcesu przekaż na mój cel 1% i darowiznę na konto Fundacji Avalon z dopiskiem RĘKAWIECKI, 3999