Nazywam się Łukasz Nowak. W 2008 roku zostałem potrącony przez samochód. Po wyjściu ze szpitala miałem nasilające się dolegliwości neurologiczne i stopniowo pogarszał mi się słuch.

W 2012 r. mój stan pogorszył się na tyle, iż poruszam się na wózku inwalidzkim. Zdiagnozowano polineuropatię i głęboki niedowład kończyn dolnych. Po ostatnim „ataku” nie czuję większości zapachów i smaków. Dotychczasowe leczenie i rehabilitacja nie przynoszą rezultatu, szansą jest wykupienie zagranicznych leków, które są kosztowne (jedna kuracja to ok. 20.000 zł). Choroba nie pozwala mi pracować, a mój dom stał się dla mnie więzieniem. Nie mogę wyjść na zewnątrz (mieszkam na piętrze), samodzielnie funkcjonować i zajmować się moim synem. Dlatego proszę Państwa o pomoc w przezwyciężeniu trudności.

POMÓŻ MI W WALCE O SPRAWNOŚĆ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem NOWAK, 1918 pomagacie mi Państwo w powrocie do zdrowia i codziennym funkcjonowaniu.