Leoś, lat trzy i pół, najpogodniejszy człowiek na świecie, miłośnik butów i książek, jako jedyny w Polsce zmagający się z delecją genetyczną krótkiego ramienia chromosomu 3.

Co wiemy? Leonek ma duże opóźnienie psychofizyczne, autyzm atypowy oraz refluks moczowodowy. Do tego bardzo obniżone napięcie mięśniowe i duże problemy z sensoryką. Lista zaburzeń jest bardzo długa i niestety niepełna, nikt dokładnie nie wie, jakie i jak poważne komplikacje wiążą się z tą unikatową wadą. Marzymy, że będzie tak jak inne dzieci biegał, mówił i zjadał normalne jedzenie. Sami nie damy rady, dlatego bardzo prosimy Was o pomoc.

Poznaj nas bliżej: FB.com/LeonJedyny

Przekazując 1% podatku Fundacji Avalon z dopiskiem Dyżewski, 6901, pomagacie Państwo Leonowi w walce o sprawność oraz w codziennym funkcjonowaniu. W imieniu syna dziękujemy za każdą złotówkę na rehabilitację Leonka, Inga i Michał Dyżewscy.