Lena Ewelina Welo – LEW, urodziłam się w 2017 r., tracąc oddech walczyłam, aby Być. Po wielu badaniach stwierdzono u mnie rzadki zespół genetyczny Stankiewicz-Isidor Syndrome, jak również Autyzm Atypowy. Zespół ten charakteryzuje się opóźnieniem rozwoju psychomotorycznego, niepełnosprawnością intelektualną, zaburzeniami zachowania, anomaliami okulistycznymi.

Każdego dnia przez 3,5 roku życia walczę, aby stać się samodzielną. Pomimo wielu godzin ciężkiej pracy nie potrafię jeszcze chodzić ani mówić, co utrudnia mi komunikację z rodzicami, rówieśnikami jak i otaczającym mnie światem. W dążeniu do mojej samodzielności pomaga mi wielu terapeutów i specjalistów. Możesz mi pomóc w mojej walce o lepsze jutro, o moją samodzielność i niezależność.

POMÓŻ MI W WALCE O SAMODZIELNOŚĆ!

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem WELO,13668 wspierasz moje codzienne funkcjonowanie. Za okazaną pomoc dziękujemy.