Mam na imię Lenka, mam 4 latka. Od 6 miesiąca życia choruję na Zespół Dravet - Ciężką padaczkę. Zmagam się z kilkugodzinnymi napadami, często zakończonymi wprowadzeniem mnie w śpiączkę farmakologiczną. Występują u mnie Objawy Babińskiego (mijające niedowłady ciała), ataksja, obniżone napięcie mięśniowe.

Choroby opóźniają mój rozwój i niszczą moją ciężką pracę. Dzięki Waszemu wsparciu mogę uczestniczyć w rehabilitacji i terapii. Większość leków które przyjmuję są sprowadzane z zagranicy, konsultacje z lekarzami również odbywają się daleko od miejsca mojego zamieszkania.

Pomimo trudności nie poddaję się i liczę na to, że dzięki Państwa pomocy jak najdłużej będę walczyć z tą chorobą.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Marek 9862 pomagają mi Państwo w codziennym funkcjonowaniu. Dziękuję Lena z Rodzicami.