Kubuś nie ma nawet dwóch lat, a tyle przeszedł. Urodził się obustronnym wodonerczem, poszerzeniem UKM i poszerzonymi moczowodami. W 5 dobie życia został przewieziony do Szpitala Dziecięcego w Olsztynie na oddział patologi noworodka i tam w trybie nagłym przeszedł zabieg.

Przyczyną są zastawki cewki tylnej, które się odnawiają. Jest to poważna wada powodująca spustoszenie w układzie moczowym. Przez swoją chorobę często zmaga się z poważnymi zakażeniami układu moczowego. Kubuś potrzebuje stałego leczenia, częstych wizyt lekarskich, hospitalizacji i zabiegów, dlatego tak ważna jest dla nas Państwa pomoc.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem KALISZUK,13648 wspieracie codzienne funkcjonowanie Kuby.

Z góry dziękujemy, Kuba z rodzicami.