Mam na imię Ksawery i mam 6 lat. Jestem radosnym i bardzo mądrym chłopcem. Niedawno dowiedziałem się, że jestem dzieckiem ze spektrum autyzmu, a dokładniej z Zespołem Aspergera, który jest zaburzeniem rozwojowym.

Na co dzień rozwijam się prawidło, lecz mam spory problem ze zrozumieniem drugiego człowieka. Nie do końca rozumiem emocje i otaczający mnie świat. Dodatkowo mam zaburzenia integracji sensorycznej. Dlatego potrzebuję wszechstronnej terapii, a w szczególności treningu umiejętności społecznych (TUS), zajęć z psychologiem, a także terapii SI. Niestety to wszystko troszkę kosztuję, proszę o pomoc i okazanie mi odrobiny miłości w postaci darowizny, bądź 1%. Dzięki temu będę miał większe szanse na wejście w dorosłe życie na podobnym poziomie co moi koledzy i koleżanki.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem GORCZYŃSKI,14385 wspierasz mnie w codziennych zmaganiach.