U Krzysia w wieku 11,5 roku zdiagnozowano cukrzycę typu 1. Jest to choroba przewlekła i na chwilę obecną nieuleczalna.

Aby normalnie funkcjonować, Krzyś musi dostawać insulinę za pomocą penów oraz stale mierzyć poziom cukru we krwi. Obecnie używamy sensorów FreeStyle Libre, które znacznie ułatwiają życie z tą chorobą i zapewniają nam ciągłą kontrolę glikemii. Niestety urządzenie to nie jest refundowane do tego dochodzą koszty związane z zakupem insulin, igieł, dlatego prosimy o wsparcie finansowe.

PROSZĘ O WSPARCIE

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Buczak, 10794 prosimy o wsparcie na leczenie naszego 13-letniego syna.

Z góry bardzo dziękujemy za okazaną pomoc i życzliwość, Katarzyna i Marcin Buczak.