Krystian Wizemberg urodził się  18 kwietnia 1995 roku w Częstochowie  w rodzinie wielodzietnej. Po urodzeniu, stwierdzono u niego "Porażenie mózgowe dziecięce czterokończynowe". Do roku 2003 Krystian pozostawał w domu pod opieką rodziców, w rodzinnej wsi Piaski w województwie śląskim. We wrześniu 2003 roku rozpoczął naukę w Częstochowie w zespole szkół specjalnych nr 28 w szkole podstawowej, a następnie w gimnazjum, mieszkając w internacie prowadzącym przez siostry. Krystian porusza się o kulach, a jego największym marzeniem jest systematyczna i wielkoobszarowa rehabilitacja jak np. udział w turnusachrehabilitacyjnych, nabycie wózka elektrycznego, udział w wydarzeniach kulturalnych itp. Jego pasją jest sport, głównie gry zespołowe  na co dzień uczestniczy w warsztatach terapii zajęciowej w Starym Koniecpolu przynależącym do pracowni ceramicznej, gdzie wykonuje dobrze prace z gliny, plasteliny, masy papierowej a także  nabywa umiejętności uspołeczniające i doskonalące, jego osobowość. By spełniły się jego marzenia, by mógł realizować siebie potrzebne są środki finansowe które każdy z Państwa może przekazać.Wszystkim ludziom dobrej woli dziękuję za okazane serce, za zrozumienie mojej trudnej sytuacji, za to że dzięki Państwu będę mógł realizować swoje marzenia.Wszystkich darczyńców zapewniam o modlitwie z wdzięcznością w sercu.

WSPOMÓŻ MNIE W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Wizemberg, 8084 pomagacie mi Państwo w  walce o sprawność oraz w codziennym życiu.

Krystian Wizemberg