Korneliusz to 9-letni chłopiec, u którego w 2017 r. zdiagnozowano Zespół Aspergera, czyli całościowe zaburzenie rozwoju.

Największą trudność sprawia mu komunikacja pozawerbalna. Przekaz słowny odbiera dosłownie, nie rozumie żartów, przez co często się denerwuje, ma napady agresji. Leczenie opiera się na długotrwałej i kosztownej terapii polegającej na kształceniu umiejętności społecznych, kontroli złości, poprawie koncentracji. Każda przekazana przez Was złotówka, to dodatkowa minuta terapii dla naszego syna.

WSPOMÓŻ KORNELIUSZA W CODZIENNEJ REHABILITACJI

Przekazując 1% podatku Fundacji Avalon z dopiskiem Gumuła, 10076 pomagasz w kontynuacji terapii Korneliusza oraz jego codziennym funkcjonowaniu.

W imieniu syna dziękujemy, Rodzice.