Nazywam się Klaudia Kossela, mam 18 lat. Poruszam się na wózku. Od urodzenia choruję na rdzeniowy zanik mięśni (SMA) typ II. Jest to choroba postępująca, która osłabia mięśnie ruchowe i oddechowe,...

Nazywam się Kossela, mam 18 lat. Poruszam się na wózku. Od urodzenia choruję na rdzeniowy zanik mięśni (SMA) typ II. Jest to choroba postępująca, która osłabia mięśnie ruchowe i oddechowe, a w konsekwencji prowadzi do ich zaniku. W ostatnim czasie mój stan zdrowia znacznie się pogorszył, mój oddech wspomaga respirator. SMA jest chorobą na którą jak dotąd nie ma lekarstwa. Jedyną szansą na spowolnienie objawów choroby do momentu pojawienia się leku na SMA, który ma być dostępny w niedługim czasie, jest specjalistyczna i kosztowna rehabilitacja oraz niezbędny sprzęt, który ułatwi mi funkcjonowanie. Dlatego też zwracam się do Państwa z prośbą  o pomoc i wsparcie. Zebrane środki przeznaczę na leczenie, rehabilitację oraz zakup odpowiedniego  sprzętu.     Za każdą pomoc serdecznie dziękuję!

POMÓŻ MI W WALCE  Z CHOROBĄ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Kossela, 5768 pomagacie mi Państwo w moich zmaganiach z chorobą.

Klaudia