Nazywam się Katarzyna Obrycka. Mam 35 lat. Urodziłam się z rozszczepem kręgosłupa na odcinku lędźwiowo-krzyżowym.

W pierwszej dobie życia przeszłam operację zamknięcia przepukliny kręgosłupa. Kolejną operacją było wszczepienie Zastawki Pudenza odprowadzającej płyn mózgowo-rdzeniowy. Mam wodogłowie, pęcherz neurogenny. Poruszam się na wózku inwalidzkim. W 2007 roku przeszłam operację wytworzenia przetoki, co ułatwia mi bardziej samodzielne funkcjonowanie. Korzystam również z zaopatrzenia urologicznego. Ponadto wymagam stałej, kompleksowej opieki medycznej i rehabilitacji.

POMÓŻ MI W DRODZE DO SAMODZIELNOŚCI

Przekazując 1% podatku Fundacji Avalon z dopiskiem Obrycka, 10175 pomożecie mi Państwo w dążeniu do jak największej samodzielności. Dziękuję, Katarzyna Obrycka.