Nazywam się Katarzyna Głowacka. Mam 56 lat. Urodziłam się z zaćmą wrodzoną obu oczu. W wieku 37 lat zachorowałam na Odrę, która zaatakowała najsłabszą część mojego organizmu, czyli oczy, powodując liczne stany zapalne, skoki ciśnienia, problemy z rogówkami i zanik nerwu wzrokowego.

Oprócz problemów ze wzrokiem często zapadam na ciężkie infekcję górnych dróg oddechowych. Leczenie antybiotykami, lekami przeciw zapalnymi i sterydami rozwinęło u mnie dodatkowo nadciśnienie, astmę oskrzelową, cukrzyce typu drugiego i chorobę Hashimoto. Mimo problemów ze zdrowiem staram się być aktywna i pomocna innym, ale przede wszystkim chcę czuć się bezpiecznie i mieć możliwość godnego, w miarę samodzielnego życia. Mocno wierzę, że ktoś pochyli się nad moim problemem i pomoże mi w spełnieniu moich marzeń o spokojnym i stabilnym życiu.

Przekazując 1% podatku lub darowizną Fundacji Avalon z dopiskiem Głowacka,11676 wspieracie mnie w codziennym funkcjonowaniu.