Cześć. Mam na imię Kasjan. Urodziłem się 20.10.2015 r. Po przyjściu na świat okazało się. że mam krótkie rączki i nóżki. Mierzyłem jedynie 49 cm. W wyniku badań genetycznych zdiagnozowano u mnie achondroplazję tzw. "karłowatość".

Chorobę tę cechuje przede wszystkim bardzo niski wzrost, ale również krótkie palce, lordoza kręgosłupa, niskie napięcie mięśniowe oraz przykurcze. Jestem pod stałą opieką specjalistów. Jedyną skuteczną metodą pomocy jest wydłużanie kończyn za pomocą aparatu Lizarowa. Jest to metoda kilkuetapowa, wiążąca się z ogromnymi kosztami. Dlatego wspólnie z mamą zwracamy się z prośbą o pomoc w zebraniu środków na moje leczenie. Dzięki nim będę mógł korzystać z wielu form rehabilitacji.

MAŁY WZROSTEM - WIELKI SERCEM - POMÓŻ MI UROSNĄĆ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem KUCZYŃSKI, 10719 pomagacie mi Państwo w walce o sprawność oraz w codziennym funkcjonowaniu. Bardzo dziękujemy za okazane wsparcie.