Klippel-Feil Syndrome – rzadka wrodzona choroba genetyczna. Powoduje m.in. znaczną skoliozę, zrosty i przepukliny kręgosłupa, postępujący obustronny niedosłuch.

Mam na imię Karolina i od ponad 30-tu lat walczę z KFS. Pomimo częstego bólu, kłopotów z porozumiewaniem się oraz reakcją ludzi na zmiany w budowie mojego ciała, jestem osobą aktywną. Pracuję, uczę się, lubię czytać książki i oglądać filmy. Kocham muzykę-szczególnie japoński metal i rock. Niestety, na KFS nie ma lekarstwa. Specjalistyczna rehabilitacja i aparaty słuchowe, to jedyna szansa na moje funkcjonowanie. Symbolem walki z Zespołem Klippel-Feil jest klucz.

PRZEKRĘĆ KLUCZ I OTWÓRZ DLA MNIE DRZWI

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem MIHUŁKA, 11329 wspieracie mnie w codziennym funkcjonowaniu.

Za wszelką pomoc i wsparcie, dziękuję - Karolina M.