Nazywam się Karol, mam 6 lat. Kocham grać w piłkę i bardzo lubię się bawić. Jednak musiałem przestać to robić. W czerwcu 2020 zdiagnozowano u mnie cukrzyce typu I.

Życie z cukrzycą to ciągła walka, żeby nie doszło do hipoglikemii (niedocukrzenia) albo hiperglikemii (przecukrzenia), co jest bardzo trudne nawet przy zbilansowanej diecie. W nocy mam stale monitorowany poziom cukru, aby nie doszło do śpiączki cukrzycowej. Jestem na stałe podłączony do pompy insulinowej, osprzęt jest wymieniany codziennie, sensory co kilka dni, bo mam alergie na materiały, z których są zrobione.

Przekazując 1% swojego podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem TATARSKI,13747 wspierasz moje codzienne funkcjonowanie.

Za pomoc dziękujemy. Karol z Rodziną.