Zwracam się z prośbą o wsparcie dla mojego syna Karola, u którego zdiagnozowano Zespół Beals’a.Jest to choroba genetyczna, która polega na uszkodzeniu tkanki łącznej i zaburzeniach w wytwarzaniu kolagenu. W związku z tym Karol rehabilitowany jest od pierwszych dni swojego życia. Objęty jest również opieka wielu specjalistów min. kardiologa, ortopedy, okulisty, genetyka. Choroba powoduje stale pogłębiającą się kifoskoliozę, przykurcze: łokciowe, barkowe, dłoni i palców, wadliwe skostnienie kręgów na całym odcinku kręgosłupa, kruchość kości, niepełnosprawność mięśni, poszerzenie opuszki aorty, zaburzenia widzenia. Syn wymagał stałej fizykoterapii, masażu i innych zabiegów wspomagających rozwój mięśni i poprawę sylwetki. Tylko systematyczne zabiegi i stała pomoc medyczna pozwalają synowi utrzymać właściwą postawę, niwelować przykurcze i pomagać w przygotowaniu do dalszego samodzielnego funkcjonowania. Ta systematyczność kosztuje i dlatego proszę o pomoc.

WSPOMÓŻ NAS W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Gągolski, 8556 pomagacie Państwo w codziennym funkcjonowaniu Karola.