Kacper Tuchewicz

Witam. Mam na imię Kacper, mam 15 lat. W lutym 2013 r. uległem poważnemu wypadkowi, w wyniku którego doszło do wielozłamaniowości kości. Przez pierwsze 3 miesiące po wypadku mogłem tylko leżeć. W ciągu pierwszego roku od mojego wypadku przeszedłem aż 4 operacje. Kiedy już myślałem, że wszystko już dobrze,  podczas kontrolnej wizyty lekarskiej okazało się, że niestety jest inaczej.  W wyniku przerwania tętnic w udzie doszło do martwicy głowy kości udowej, a zwichnięcie stawu spowodowało nieodwracalną utratę chrząstki w biodrze. Oznacza to, że moja kość udowa nie będzie już nigdy rosła. Dla mnie oznacza to inwalidztwo. Zawsze lubiłem sport. Może i nie mogę teraz wiele: grać w nogę, siatkę jak dawniej …, jedynie zostało mi pływanie. Dlatego po 2-letniej przerwie wróciłem na sekcję pływacką, choć nie jest to dla mnie takie łatwe. Motywują mnie Mama i trener, który mówi, że mam niezwykłą ambicję i wolę walki. Nie jest łatwo,  powrót do formy trwa dłużej, a przez ból  czasem  nie mogę chodzić. Mam fajną Mamę, która wspiera mnie w tym wszystkim choć od zawsze wychowuje mnie sama :) A lekarze – miło jest usłyszeć od nich: „Kacper szacun”. Zdaje sobie sprawę, że to efekt mojej ciężkiej pracy. Jedyne co mogę robić  zanimznajdziemy lekarza, który nie będzie się bał mojego przypadku i pomoże mi, to intensywna rehabilitacja, a na to niestety moja Mama nie ma już funduszy. Chciałbym, nie - ja marzę o tym, żeby chodzić  bez bólu i powstrzymać martwicę. Miesięcznie na rehabilitację potrzebne jest ok. 2 tys. zł. Kwota ta zwiększa się o takprzyziemne sprawy, jak koszty dojazdów do kolejnych badań czy wizyt lekarskich. Proszę Cię o pomoc. Serdecznie dziękuję.

PROSZĘ O POMOC. KAŻDA ZŁOTÓWKA JEST DLA NAS CENNA

Przekaż 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Tuchewicz, 3559. To nic nie kosztuje, a może pomóc Kacprowi normalnie żyć.

Serdecznie dziękuję.

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT za rok ubiegły. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJEMY ZA WSPARCIE FUNDACJI AVALON :)

Pobierz wersję dla systemu Windows

e-pity po prostu

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

e-pity po prostu

Pobierz wersję dla systemu Linux:

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.    e pity po prostu

Prowadzone przez: BGŻ BNP Paribas Bank Polska S.A.<