Kacper i Karol 18 lat. Jesteśmy bliźniakami, w 2019 roku wykryto u nas nieuleczalną chorobę genetyczną Ataksję Friedreicha, która każdego dnia zabiera nam samodzielność.

Choroba postępuje, mamy problemy z poruszaniem się, mową, zaburzenia równowagi. Do tej pory nie znaleziono leku. Aby spowolnić jej postęp pozostaje tylko rehabilitacja, która wymaga ogromnych środków finansowych. Każdy dzień dla nas to walka o samodzielność, o normalne życie, o kolejny krok i lęk co będzie jutro. Chcemy żyć i być jak najdłużej sprawni, dlatego bardzo prosimy Was o pomoc. Mamy przecież tylko prawie 18 lat.

Każdy gest, nawet najdrobniejszy...zmienia świat, czyjś świat.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem NIECZAJ, 12522 wspierasz Karola i Kacpra w codziennym funkcjonowaniu i walce z chorobą.

Dziękujemy za każdy gest człowieka dla człowieka.