Witam! Mam na imię Kacper. Mam 10 lat. Od 2011 r. choruję na cukrzycę, a od 2 lat na celiakię. Każdego dnia walczę z moimi słabościami jak mogę. Wymaga to ode mnie dużo pracy i poświęcenia. We wszystkim pomaga mi Mama i Babcia, które na zmianę mierzą mi poziomy cukru (w dzień i w nocy), podają insuliny, przygotowują posiłki i obserwują stan zdrowia. Nie mogę korzystać ze wszystkiego tak jak moi koledzy. Szybko się męczę i bolą mnie mięśnie. W domu i w szkole muszę pamiętać by zjeść na czas, bo mogę zasłabnąć i się nie obudzić. Dodatkowo muszę wiedzieć co mogę zjeść – przestrzegam diety bezglutenowej, która jest okropnie restrykcyjna i kosztowna. Korzystam z rehabilitacji, gdyż moje ręce i nogi bardzo bolą od wkłuć. Tracę powoli czucie w palcach u rąk, a to wymaga kosztownej rehabilitacji, wielu ćwiczeń i masaży. Marzę by stać się samodzielny, zdrowy i niezależny ! W dążeniu do tego pomagają mi moi najbliżsi.

WSPOMÓŻ MNIE W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Górski, 5609 pomagacie mi Państwo w codziennej walce z chorobami.