Witajcie! Tu Justyna. Mam 36 lat. Od dzieciństwa choruję na cukrzycę. Choroba spowodowała u mnie liczne powikłania. Mam poważne problemy ze wzrokiem i nerkami. Z cukrzycą można żyć, ale ciągły lęk przed niedocukrzeniem wywołał u mnie silne zaburzenia lękowe, które w pewnym momencie utrudniały mi nawet samodzielne wyjście z domu lub podróż autobusem. Poza psychoterapią, ratunkiem dla mnie może być także pompa insulinowa z funkcją ciągłego monitorowania poziomu cukru we krwi i możliwością samoczynnego zatrzymania wlewu insuliny w przypadku, gdy nie zareaguję na alarm o niedocukrzeniu, np. w nocy podczas snu. Koszt pompy to 15 530 zł, a miesięczny koszt sensorów mierzących cukier wynosi ok. 1 000zł. Przekazując 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem Sumczyńska - Grzymała, 4019 pomagasz mi oswoić tę bestię!

POMÓŻ MI POSKROMIĆ CUKRZYCĘ BYM MOGŁA ŻYĆ DŁUŻEJ DLA MOJEJ CÓRECZKI