Jestem Justynka. Urodziłam się z rzadką chorobą genetyczną zespołem Angelmana. Utrudnia mi ona poznawanie świata, ale odpowiednia terapia, zaopatrzenie i leczenie pozwalają mi na dobre funkcjonowanie.

Jak byłam malutka pojawił się u mnie niedowład jednostronny, przez co muszę nosić specjalistyczne obuwie i ćwiczyć, żeby nie pogłębiała się wada postawy. Przyjmuję również leki na padaczkę. Nie mówię, ale uczę się jak inaczej mogę się porozumiewać. Pomimo trudności zawsze jestem uśmiechnięta i lubię układać puzzle, klocki, rysować, lepić plastelinę i spacerować z wózkiem.

PROSZĘ, POMÓŻ MI ZACHOWAĆ UŚMIECH

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem BAŁDYGA,13801 pomagają mi Państwo w codziennym funkcjonowaniu.

Nie mogę powiedzieć, ale za wsparcie dziękuję uśmiechem.