Mam na imię Julita i mam 26 lat. W 2010 roku zdiagnozowano u mnie Zespół POEMS z polineuropatią. Znajduję się pod opieką lekarzy Katedry i Kliniki Hematologii, Onkologii i Chorób Wewnętrznych Samodzielnego Centralnego Szpitala Klinicznego w Warszawie. Kierownikiem tej katedry jest dr hab. med. Wiesław Wiktor Jędrzejczak. Polineuropatia demielinizacyjna czuciowo - ruchowa, która zaatakowała moje nogi sprawiła, że poruszam się na wózku inwalidzkim. Jestem po przeszczepie komórek macierzystych oraz przeszczepie szpiku kostnego. Każdego dnia walczę o uzyskanie sprawności niezbędnej do codziennego życia. Mam zakłócone przewodnictwo nerwowe. Bez codziennej rehabilitacji z dnia na dzień pojawiają się liczne przykurcze oraz natychmiastowy spadek siły mięśniowej. Mogę temu zapobiec poprzez codzienne ćwiczenia w domu, które umożliwi mi kosztowny sprzęt rehabilitacyjny.STRONA NEGATYWNA: Ze względu na bardzo rzadką chorobę powrót do chodzenia jest zagadką zarówno dla mnie jak i dla lekarzy.STRONA POZYTYWNA: Przeciwwskazania do chodzenia? - Brak, pod jednym warunkiem! Podjęcie natychmiastowej, długotrwałej i intensywnej rehabilitacji w specjalistycznych ośrodkach rehabilitacyjnych.Niestety rzadkość mojego schorzenia sprawia, że większość placówek odmawia mi leczenia, a prywatna rehabilitacja jest dla mnie zbyt kosztowna. Niezbędne jest także stałe leczenie.W ten sposób pomożecie mi Państwo spełnić moje jedyne marzenie - znów chodzić!

Dlatego zwracam się z ogromną prośbą o pomoc finansową w postaci darowizny lub przekazania 1% podatku Fundacji Avalon z dopiskiem Kaczor, 2889

Z całego serca dziękujęJulita Kaczor