Julia Zygmunt-Szostak

Julia w czerwcu 2017r. skończyła 4 latka. W co trudno uwierzyć, bo jej rozwój jest obecnie na poziomie 1,5 rocznego dziecka: nie stoi samodzielnie, trochę gaworzy w „swoim” języku, rozumie tylko pojedyncze polecenia. Przyczyną jest wada wrodzona: dysplazja przegrodowo-wzrokowa. W 20-stej godzinie życia doszło do zatrzymania akcji serca. Konieczna była szybka reanimacja, a ciężki stan utrzymywał się przez następnych kilka dni. W momencie, gdy wydawało się, że najgorsze minęło, doszło do kolejnej infekcji – sepsy. Już wtedy wiedzieliśmy, że nie wiadomo w jakim tempie Julia będzie się rozwijać. Ponadto, od samego początku dużym problemem był brak wzroku, spowodowany niedorozwojem nerwu wzrokowego. Julka ma poczucie światła i minimalne szanse na poprawę widzenia. Obecnie lekarze rozkładają ręce, nie znaleziono jeszcze metody leczenia takiej wady. Mimo to pobudzamy oczka do pracy, uczestniczymy w różnych zajęciach z tyflopedagogami, gdyż regularne ćwiczenia potrafią wzmocnić tą część nerwu, którą Julia posiada. Dwa lata temu wykryto u Julii, że nie wykształciła się całkowicie przysadka mózgowa. Przeprowadzono szeregu badań, a po nich wprowadzenie regularnego podawania kilku różnych leków. Organizm produkuje tylko minimalne ilości hormonów, które trzeba zastępować lekami. W tej grupie leków mamy chociażby hormon tarczycy, hormon nadnerczy czy hormon wzrostu, bez nich nie ma mowy o dalszym poprawnym rozwoju. Pragniemy, aby Julia miała możliwość normalnego funkcjonowania, dlatego zbieramy fundusze na ciągłą rehabilitację oraz pomoc specjalistów. Konieczne są także pieniądze na dalsze kształcenie i rehabilitację w Towarzystwie Opieki nad Ociemniałymi w Laskach.  Przekazując 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem Zygmunt-Szostak, 2943 wspierają Państwo codzienne funkcjonowanie Julii.Z góry dziękujemy za pomoc.

POMÓŻ JULII ZOBACZYĆ ŚWIAT

Z góry dziękujemy za pomoc.

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT za rok ubiegły. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJEMY ZA WSPARCIE FUNDACJI AVALON :)

Pobierz wersję dla systemu Windows

e-pity po prostu

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

e-pity po prostu

Pobierz wersję dla systemu Linux:

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.    e pity po prostu

Prowadzone przez: BGŻ BNP Paribas Bank Polska S.A.<