Julia urodziła się 21.09.2008r. zdiagnozowano u niej rzadki zespół genetyczny CFC (sercowo-twarzowo-skórny). Julia jest upośledzona w stopniu znacznym (nie mówi), chodzić zaczęła w wieku 5 lat.

Zespołowi CFC towarzyszą m.in poważne wady serca, poszerzenie komór mózgowych, liczne wady rozwojowe, wady wzroku, choroby skóry - rybia łuska, zaburzenia równowagi, upośledzenie ruchowe i intelektualne. Córeczka jest pod stałą opieką wielu specjalistów. Mimo szeregu problemów Julia jest bardzo pogodną, towarzyską, ciekawą świata dziewczynką, która uwielbia konie. By robić małe - „wielkie” dla niej - postępy potrzebuje stałej intensywnej rehabilitacji i zajęć terapeutycznych.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Wojtkiewicz 12044, wspieracie codzienne funkcjonowanie, rehabilitację oraz terapię Julii.

Będę wdzięczna za przekazanie 1% podatku mojej córeczce.