Mam na imię Julia i urodziłam się z rzadką genetyczną, nieuleczalną chorobą: Pierwotną Dyskinezą Rzęsek zwaną też Zespołem Kartagenera. Mam odwrotnie niż większość ludzi ułożone narządy wewnętrzne i serce po prawej stronie.

Mój układ oddechowy nie oczyszcza się sam dlatego kilka razy dziennie wykonuję inhalacje i fizjoterapię, aby moje płuca służyły mi jak najdłużej. Często zapadam na wszelkie infekcje i ciężko je przechodzę, a wtedy muszę przyjmować wiele silnych lekarstw i z tego powodu dużo czasu spędzam u lekarzy i w szpitalach. Chciałabym mniej chorować i móc częściej chodzić do szkoły. Lubię uczyć się i bawić z rówieśnikami.

Proszę wesprzyj 1% podatku moją codzienną, żmudną walkę o oddech.

Przekazując 1% i darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem WIECZOREK, 4522 pomagają mi Państwo w codziennym funkcjonowaniu oraz w walce z nieuleczalną i postępującą chorobą.

Z całego serca dziękuję, Julia z Rodzicami.