For English please visit this website: https://sites.google.com/view/julia-and-matthew-en/

Julia i Mateusz to wspaniale, rodzeństwo. Jednak ich życie jest beztroskie jedynie na zdjęciach. Oboje są poważnie chorzy i codziennie toczą ciężką walkę o drobne umiejętności, które ich rówieśnikom przychodzą bez trudu. Julia ma zdiagnozowaną chorobę genetyczną (zespół Angelmana), która odbiera jej szansę na samodzielne życie w przyszłości, gdyż uniemożliwia prawidłowy rozwój psycho-ruchowy. Mateusz, podobnie jak siostra, ma deficyt psycho-ruchowy. Jednak w przeciwieństwie do Julii przyczyna jego problemów pozostaje wciąż nieodkryta. Obydwoje cierpią na epilepsję, nie mówię. Poruszają się samodzielnie, ale wymagają ciągłej asekuracji. Odpowiednia rehabilitacja jest kluczowa, aby uczynić życie naszych dzieci łatwiejszym. Dlatego poszukujemy życzliwych osób, które zechciałyby wesprzeć nas w walce o lepszą przyszłość naszych dzieci.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Stojanowska, 2880 pomożesz Julii i Mateuszowi w walce o lepsze jutro i zapewnisz odpowiednie warunki codziennego funkcjonowania.