Julka urodziła się z wrodzonym niedorozwojem lewej kości udowej tzw. PFFD. Lewa nóżka jest krótsza od prawej na ten moment o kilkanaście cm. Aby Julka mogła samodzielnie stanąć na obu nóżkach bez specjalnej ortoprotezy potrzeba wielu skomplikowanych operacji wydłużania kości, a także kosztownej długotrwałej rehabilitacji po zabiegach operacyjnych.

Jesteśmy już po pierwszej operacji rekonstrukcji stawu biodrowego, teraz czas na kolejne. Dzięki Waszej pomocy Julka będzie mogła biegać, tańczyć i swobodnie się poruszać na co dzień, żyć i funkcjonować jak inne dzieci. Jej pasją jest taniec, śpiewanie, rysowanie. Jest bardzo energiczną dziewczynką, więc aby mogła w pełni realizować swoje marzenia, dążymy wszyscy razem do jej sprawności w przyszłości.

Pomóżmy wspólnie spełnić jej marzenia!

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem RYDZEWSKA,14460 wspierasz Julię w codziennych zmaganiach.