Nazywam się Judyta Grabowska, mam 14 lat, choruję na dystrofię mięśniową typ obręczowo-kończynowy. Z całych sił staram się być zwykłą nastolatką, spędzać wolny czas tak jak moi znajomi, lecz coraz trudniej jest mi za nimi "nadążyć". Dystrofia ciągle osłabia i powoli niszczy moje mięśnie. Sprawia, że czynności dla innych podstawowe, dla mnie stają się problematyczne. Nie jestem w stanie tak czynnie uczestniczyć w lekcjach wychowania fizycznego czy jeździć na rolkach, coraz więcej trudności mam przy np. wchodzeniu po schodach. Choroba ciągle postępuje, do tej pory jedyne co zalecali lekarze to rehabilitacja, mozolne, codzienne ćwiczenia, aby choć trochę spowolnić postęp choroby. Lecz miałam świadomość, że nie można jej wyleczyć i w rezultacie odbierze mi ona zdolność samodzielnego poruszania się, co mnie przeraża. Żyję, bojąc się tego dnia, kiedy będę już zbyt słaba, aby np. sama wyjść na spacer. Powodem, dla którego przedstawiam Wam moją historię jest szansa, która pojawiła się jak promień słońca rozświetlając moje życie. Jest możliwość wyleczenia, jak dotąd sądziłam - mojej nieuleczalnej choroby. Jest to przeszczep komórek macierzystych. Kuracja jest eksperymentalna, jej koszt wraz z niezbędną rehabilitacją to 200 tys. zł. W związku z wysokością tej sumy, muszę Was prosić o pomoc, bo tylko w ten sposób będę mogła żyć, kształcić się i realizować swoje plany oraz marzenia.

POMÓŻ MI SPEŁNIĆ MOJE MARZENIE!

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Grabowska, 7684  pomagacie mi Państwo w codziennej walce o sprawność.