Nazywam się Jola Kempa. Od wielu lat zmagam się z niezdiagnozowanym niedowładem kończyn górnych i dolnych, któremu towarzyszą częste przykurcze mięśni, zawroty głowy i problemy z oddychaniem.

Z zawodu i zamiłowania jestem ciastkarzem. Niestety choroba nie pozwala mi na realizowanie się w pracy zawodowej, a ostatnim czasem uniemożliwia wykonywanie nawet najprostszych czynności życiowych. Poruszam się na wózku inwalidzkim. Aby osłabić bolesne skurcze mięśni szyi stosuję zastrzyki z toksyny botulinowej. Jedyną formą radzenia sobie z chorobą jest stała rehabilitacja, która wiąże się ze sporymi kosztami.

POMÓŻ MI W WALCE Z CHOROBĄ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem KEMPA, 1740 pomagacie mi Państwo w moich codziennych zmaganiach.