Joanna Winkler-Markiewicz

Od 18 lat borykam się z poważną chorobą genetyczną - Malformacją Chiari typ I ,która polega na przemieszczeniu struktur tyłomózgowia (móżdżku i pnia mózgu) przez otwór potyliczny wielki do kanału kręgowego. Uciśnięcie móżdżku powoduje zaburzenia przepływu płynu mózgowo-rdzeniowego ,co powoduje szereg objawów neurologicznych takich jak: problemy z równowagą , koordynacją ruchów, zaburzenia chodu, niezborność ruchu oraz obniżone napięcie mięśniowe, osłabienie kończyn, bóle i zawroty głowy, zaburzenia oddychania i widzenia (podwójne widzenie, oczopląs) W 2000r. przeszłam operację odbarczenia migdałków móżdżku co ułatwiło cyrkulację płynu mózgowo-rdzeniowego, nie zatrzymało jednak postępu choroby. Szansą na zatrzymanie postępu choroby jest operacja neurochirurgiczna w Instytucie Chiari w Barcelonie ,do której się zakwalifikowałam. Niestety koszt tej operacji przekracza moje możliwości finansowe i nie pozwala mi na całkowite pokrycie tej kwoty (15.200 euro). Przekazując 1% podatku dochodowego lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem Winkler-Markiewicz, 2282 dajecie mi Państwo nadzieję na powrót do zdrowia i prowadzenie normalnego życia, za co z góry bardzo dziękuję.

POMÓŻ MI W WALCE Z CHOROBĄ

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT za rok ubiegły. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJEMY ZA WSPARCIE FUNDACJI AVALON :)

Pobierz wersję dla systemu Windows

e-pity po prostu

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

e-pity po prostu

Pobierz wersję dla systemu Linux:

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.    e pity po prostu

Prowadzone przez: BGŻ BNP Paribas Bank Polska S.A.<