Asia ma 36 lat i zespół Downa. Niestety oprócz tego cierpi jeszcze na kilka chorób współistniejących, a w roku 2009 zachorowała na cukrzycę typu pierwszego...

Asia ma 36 lat i zespół Downa. Niestety oprócz tego cierpi jeszcze na kilka chorób współistniejących, a w roku 2009 zachorowała na cukrzycę typu pierwszego. Joanna całe życie jest aktywna, najpierw ukończyła podstawową szkołę specjalną, następnie uczęszczała na różne zajęcia terapii zajęciowej. Z powodu cukrzycy Asia codziennie po kilka razy musi mierzyć poziom cukru, co wiąże się z częstym nakłuwaniem opuszków palców. Cztery razy dziennie musi być nakłuwana w okolice ramienia, brzucha lub łopatki w celu podania odpowiedniej dawki insuliny, którą po pomiarze cukru ustala zawsze jej opiekun. Ze względu na zespół Downa Asia nie jest wstanie sama mierzyć sobie poziomu cukru i właściwe dawkować insuliny. Aby moja córka mogła stać się osobą niezależną od innych i bardziej samodzielnie funkcjonować niezbędna jest jej pompa insulinowa, dokładnie naśladująca pracę trzustki u zdrowej osoby. Niestety koszt zakupu takiej pompy znacznie przewyższa nasze możliwości finansowe. W związku z powyższym zwracamy się do wszystkich życzliwych osób o wsparcie finansowe.

WSPOMÓŻ ASIĘ W WALCE O SAMODZIELNOŚĆ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Sommer, 7886 pomagacie Państwo Asi w  walce o samodzielność oraz w codziennym funkcjonowaniu.