Witam, Na imię mam Joanna, mam 41 lat. Jestem żoną i mamą trójki dzieci. W lutym 2015 r. mój calutki świat zawalił się. Diagnoza- Ependymoma II C5- Th10, nowotwór wewnątrzrdzeniowy. Z powodu rozlania się i silnego ucisku nie mogłam samodzielnie oddychać. Zdecydowano, że należy szybko operować, aby uratować mi życie. Operacja z przeszczepem nie przyniosła oczekiwanego skutku. Nowotwór usunięty w 80%. Nastąpił czterokończynowy paraliż, brak czucia. Rozpoczęłam radioterapię. Ale los ponownie nie był dla mnie łaskawy. Po kontrolnym rezonansie okazało się, że nowotwór się rozrósł i nastąpił przerzut w dół rdzenia. Bardzo szybko zaczęłam słabnąć. Zaproponowali mi leczenie cisplatyną, która nie przekracza bariery rdzeniowej. Czyli nie zadziała na moje guzy w rdzeniu. Postanowiłam szukać za granicą, gdyż w Polsce lekarze nie znają sposobu, aby mi pomóc, a chemia pozwoli mi tylko szybciej stąd odejść. Klinika Charite w Berlinie zainteresowana jest moim niespotykanym rakiem. Byłam na konsultacji i jest dla mnie nadzieja na leczenie nowymi metodami, które niestety nie są dostępne u nas. Po dostarczeniu wycinków histo-pato i rezonansu będę miała szansę. Mam trójkę dzieci, mam dla kogo walczyć. Tak bardzo bym chciała zobaczyć jak dorastają, jak wchodzą w dorosłe życie, jak stają się dobrymi ludźmi...  Więcej informacji możecie kochani posłuchać i poczytać na stronach:http://vod.tvp.pl/25427804/09062016    http://gnac-do-przodu.blog.pl/2016/07/05/male-szczescia/https://www.facebook.com/POMOCdlaJOANNY/?fref=tsWszystkim Darczńcom życzę duzo zdrowia. ASIA

POMÓŻ W ZBIÓRCE PIENIĘDZY NA WALKĘ O MOJE ŻYCIE

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Konkel, 6179 pomagacie mi Państwo w codziennej walce o sprawność. Proszę również o smsa, to tylko 6 zł, a dla mnie kolejne godziny życia, kolejny kupiony czas z moja rodziną.

Wszystkim Darczńcom życzę duzo zdrowia. ASIA