Mam na imię Aśka i mam postępujące kostniejące zapalenie mięśni (ang. Fibrodysplasia Ossificans Progressiva, w skrócie FOP).

FOP powoduje coś, co wydaje się przeciw naturze - oko nie zmienia się w nerkę, a serce w płuco. Żaden organ nie staje się inny. Lekarze nie spotkali się dotąd z podobnym procesem. FOP sprawia, że mięsień zamienia się w kość. FOP przekształca moje ciało w więzienie. Mam unieruchomione ręce, kręgosłup, biodra, nogi. Poruszam się na wózku. Jestem żywym posągiem! FOP jest obecnie nieuleczalna. Moje marzenie? Lek na FOP, bo tylko skuteczny lek, pozwoli na uwolnienie się od tego genetycznego koszmaru...

RAZEM MOŻEMY WIĘCEJ!

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem GIERZ, 6629 pomagasz mi w codziennym funkcjonowaniu oraz otwierasz przede mną nowe możliwości, aby pokonać FOP.