Nazywam się Jerzy Stryjczyk. Na stwardnienie rozsiane, czyli SM, choruję prawdopodobnie już od ponad 20 lat, jednak ostateczną diagnozę uzyskałem dopiero 5 lat temu. SM to choroba przewlekła, która niestety cały czas postępuje. Mimo to nie poddaję się i każdego dnia stawiam czoła jej i wszystkim przeciwnościom losu. Staram się być jak najbardziej aktywny, codziennie wyznaczam sobie nowe cele – cele mierzone metrami do pokonania o własnych siłach. Każdy mały krok jest dla mnie jak bieg przełajowy, ale walczę i będę walczyć dla siebie oraz swojej rodziny. W mojej chorobie konieczne są stałe leczenie i rehabilitacja, dlatego będę bardzo wdzięczny za wsparcie w tym moim biegu z przeszkodami.  Przekazując 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem Stryjczyk, 5845 wspomagają mnie Państwo w walce o aktywne życie.

PROŚBA O WSPARCIE W POKONYWANIU PRZESZKÓD!