Mam na imię Jarek i mam 35 lat. W lipcu 2019 roku otrzymałem diagnozę - Stwardnienie Boczne Zanikowe (SLA).

Na co dzień zmagam się z wieloma trudnościami. Ciężko mi się poruszać, najprostsze czynności to dla mnie duży wysiłek. Potrzebuję codziennej rehabilitacji, różnych sprzętów do ułatwienia życia. Rodzina stara się sprowadzać lek z krajów wschodnich (w Polce i Europie nie jest on dopuszczony), żeby choć trochę spowolnić chorobę, walczyć z nią. Mam 3 letniego syna i 11 letnia pasierbicę, chciałbym jak najdłużej patrzeć jak dorastają.

PROSZĘ POMÓŻ MI WALCZYĆ Z CHOROBĄ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem CHILIŃSKI, 12424 wspieracie mnie w codziennym funkcjonowaniu, zakupie niezbędnych sprzętów oraz leczeniu.

Dziękuję, Jarosław Chiliński