Jaś to cudowny, bardzo inteligentny i pogodny chłopiec. Urodził się jako wcześniak w grudniu 2016 roku. Jednak na początku nic nie zapowiadało problemów z jego zdrowiem. Pierwsze kłopoty pojawiły się, gdy skończył rok, pół roku później otrzymał diagnozę - autyzm dziecięcy. Nieco później dołączyły problemy z poruszaniem.

Obecnie nasze rozpoznanie to - niecharakterystyczne uszkodzenia pnia mózgu u dziecka z autyzmem i obserwacja MPDz. Brzmi przerażająco, jednak to tylko nazwa. Jaś robi ogromne postępy, z każdym dniem uczy się czegoś nowego. Nie mówi, ale doskonale komunikuje się pozawerbalne. Potyka się, ale wstaje, by biec dalej. Wymaga to od niego ogromnego wysiłku, a od nas sporych nakładów finansowych. Rehabilitacja, sprzęt ortopedyczny, ciągłe wyjazdy. Dlatego za każdą pomoc serdecznie dziękujemy. Rodzice Jasia

Przekazując 1% podatku Fundacji Avalon z dopiskiem ZIELIŃSKI, 10057 pomagacie Państwo Jasiowi w codziennym funkcjonowaniu i w walce o sprawność.