Jaś urodził się z zespołem wad o podłożu genetycznym,występuje u niego MPD z niedowładem kończyn dolnych, oczopląs, astygmatyzm, niedowidzenie obuoczne, zaburzenia ze strony układu przedsionkowego i integracji sensorycznej, niedoczynność tarczycy, opózniony rozwój psychoruchowy.

W celu usprawnienia zaburzonych funkcji i wyrównania deficytów Jaś wymaga systematycznych, kompleksowych i wielospecjalistycznych oddziaływań terapeutycznych. Ogromną szansą dla synka na uzyskanie coraz lepszej sprawności jest częste uczestnictwo w specjalistycznych turnusach rehabilitacyjnych, co niestety jest bardzo kosztowne.

PROSZĘ, POMÓŻMY JASIOWI W POKONYWANIU CODZIENNYCH TRUDNOŚCI

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Ruszyński-Gorzeliński, 6518 pomagacie Państwo w codziennym funkcjonowaniu Jasia.

ZA KAŻDE WSPARCIE W IMIENIU SYNKA SERDECZNIE DZIĘKUJĘ. BARBARA RUSZYŃSKA