Mam na imię Jaś. Od urodzenia zmagam się z ciężką chorobą genetyczną SMA typu 1 (rdzeniowy zanik mięśni) - jego najcięższą postacią...

Mam na imię Jaś. Od urodzenia zmagam się z ciężką chorobą genetyczną SMA typu 1 (rdzeniowy zanik mięśni) - jego najcięższą postacią.Jest to rzadka choroba o podłożu genetycznym, której istotą jest osłabienie i stopniowy zanik mięśni.W tym typie choroby największym zagrożeniem jest osłabienie mięśni oddechowych, co jest najczęstszą przyczyną śmierci. Abym mógł w miarę normalnie funkcjonować potrzebuję waszego wsparcia.

WSPOMÓŻ MNIE W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Koszyk, 10056 pomagacie mi Państwo w codziennym funkcjonowaniu i w walce o zdrowie.