Janek cierpi na ciężką niewydolność nerek, spowodowaną wadą układu moczowego powstałą w okresie prenatalnym. Przeszedł trzy operacje w brzuchu mamy oraz kolejne dwie po urodzeniu.

Niestety jego nerek nie udało się uratować, aby wydłużyć funkcjonowanie bez dializ podczas oczekiwania na przeszczep nerki wyłoniona została przetoka moczowodowo – skórna. W wyniku powstałej w ciąży wady, zniszczeniu uległy również skośne mięśnie brzucha, dlatego konieczne jest prowadzenie stałej rehabilitacji. Twój 1% podatku to ogromna pomoc w sfinansowaniu kosztownych leków, specjalistycznych konsultacji i rehabilitacji Jasia.

WSPOMÓŻ MNIE W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku Fundacji Avalon z dopiskiem Gumiński, 7905 pomagacie Państwo Jankowi w walce o sprawność i wspieracie go w codziennym funkcjonowaniu.