Jan Dobiecki

Jaś i Antoś-Mali Wielcy Bohaterowie-bracia, którzy wygrali walkę o życie teraz walczą o samodzielność.Mam na imię Jaś, urodziłem się w 28 tygodniu ciąży bliźniaczej, ważyłem 1000g. Spędziłem w szpitalu 3 miesiące zaraz po urodzeniu byłem reanimowany, oddychał za mnie respirator, potem moje maleńkie serduszko potrzebowało nagłej pomocy i przeszedłem operację, nie oszczędziły mnie wylewy (I stopnia) oraz krwotok płucny, potrzebowałem kilku transfuzji krwi. Przeszedłem retinopatię, osteopenie, żółtaczkę wcześniaczą oraz dysplazję oskrzelowo-płucną. Dzisiaj mam 3 latka, jestem wesołym, pełnym optymizmu chłopcem jednakże zmagam się z problemami, dalej walczę jak Wojownik o swoją sprawność. Wiosną 2018r. czeka mnie operacja oczka, mam opadniętą powieczkę i mogę stracić wzrok. Od samego początku jestem rehabilitowany metodą NDT Bobath i robię powolutku postępy. Dzięki ciężkiej pracy, determinacji i DARCZYŃCOM poczyniłem ogromne postępy, poruszam się dzięki ortezom, a po przebytej kuracji botuliną pojawiło się zielone światło do samodzielności. Koszty rehabilitacji, uczestnictwa w turnusach rehabilitacyjnych, niezbędnego sprzętu, konsultacji lekarskich są ogromne. Diagnoza to Mózgowe Porażenie Dziecięce. Jaś posiada orzeczenie o niepełnosprawności. Jest pod stałą opieką specjalistów,  m.in. neurologa, neurochirurga, kardiologa, rehabilitanta, uczęszcza na zajęcia rehabilitacji ruchowej i psychoruchowej oraz korzysta z programu wczesnego wspomagania rozwoju.Mam na imię Antoś, urodziłem się w 28 tygodniu ciąży bliźniaczej z wagą 945g. Spędziłem w szpitalu pierwsze 3 miesiące życia. Zaraz po urodzeniu byłem reanimowany, oddychał za mnie respirator. Moje rozpoznanie kliniczne to: wcześniactwo, zespół zaburzeń oddychania, posocznica bakteryjna-sepsa, dysplazja oskrzelowo-płucna, retinopatia, osteopenia, żółtaczka i niedokrwistość stąd potrzebowałem kilku transfuzji krwi. Od początku jestem rehabilitowany metodą NDT Bobath, ze względu na obniżone napięcie mięśniowe dzięki czemu dziś widać efekty. Na co dzień jestem wesołym i ciekawym świata trzylatkiem. Antoś posiada orzeczenie o niepełnosprawności, jest pod stałą opieką specjalistów, uczęszcza na zajęcia rehabilitacji ruchowej oraz korzysta z programu wczesnego wspomagania rozwoju.Jednakże to wciąż za mało a możliwość finansowe rodziców są niewystarczające. Dlatego prosimy o wsparcie, a wszystkie środki przeznaczymy na dalszą rehabilitację, Naszych Synków Małych Wielkich Bohaterów Jasia i AntosiaPrzekazując 1% podatku lub darowiznę pomagacie Naszym synkom w walce o zdrowie i ich przyszłość. Za każdą pomoc serdecznie dziękujemy - rodzice Karolina i Łukasz Dobieccy.

FUNDACJI AVALON z dopiskiem Dobiecki, 6993

Przekazując 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem Dobiecki, 6993 pomagacie Naszym synkom w walce o zdrowie i ich przyszłość. Za każdą pomoc serdecznie dziękujemy - rodzice Karolina i Łukasz Dobieccy.

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT za rok ubiegły. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJEMY ZA WSPARCIE FUNDACJI AVALON :)

Pobierz wersję dla systemu Windows

e-pity po prostu

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

e-pity po prostu

Pobierz wersję dla systemu Linux:

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.    e pity po prostu

Prowadzone przez: BGŻ BNP Paribas Bank Polska S.A.<