Jaś urodził się 28.09.2017 r. ze złożoną wadą serca. Przeszedł już dwie operacje na otwartym sercu, a to niestety nie koniec. Jaś ma sztuczną zastawkę mitralną, codziennie ma wykonywane badanie poziomu krzepliwości krwi i odpowiednio rozrzedzaną krew, aby zastawka działała prawidłowo.

Sztuczna zastawka nie będzie rosła wraz z sercem, dlatego czekają go kolejne operacje wymiany zastawki na większą. W sierpniu 2018 okazało się że w wyniku powikłań pooperacyjnych Jaś stracił całkowicie słuch. Przeszedł operację wszczepienia implantu ślimakowego na lewe ucho. Obecnie oczekuje w kolejce na wszczepienie drugiego implantu.

WSPOMÓŻ JASIA W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku Fundacji Avalon z dopiskiem Bracha, 8780 wspieracie Jasia w codziennej rehabilitacji, aby mógł rozwijać się jak inne dzieci.

W imieniu synka dziękujemy, rodzice.