9 letni Jakub uczęszcza do szkoły integracyjnej z orzeczeniem o kształceniu specjalnym (afazja ruchowa, opóźnienie rozwoju). Jest żywym, pogodnym dzieckiem potrzebującym ciągłej rehabilitacji wspomagającej rozwój intelektualny i fizyczny.

Systematyczna rehabilitacja ogromnie zwiększa jego szanse rozwoju i daje nadzieje na normalne dorosłe życie. Badania genetyczne wskazują zespół Noonan oraz mutację genu MAP2K1. Jakub jest pod opieką: genetyczną, neurologiczną, psychiatryczną, psychologiczną, endokrynologiczną, fizjoterapeutyczną, logopedyczną, sensoryczną, biofeedback.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem SZUMILAS, 12203 wspieracie codzienne funkcjonowanie Jakuba i zwiększcie jego szanse rozwoju.

Dziękujemy. Rodzice Jakuba